Pressmeddelanden 2018

15.06.2018 Skrotinsamling på Skärgårdshavet 2–5 juli

Sydvästra Finlands Avfallsservices (LSJH) och Håll Skärgården Ren rf:s (HSR rf) traditionella skrotinsamling i skärgården ordnas i år 2–5 juli. Servicefartyget M/S Roope lastar ombord skrot och avfall, som de fast bosatta och sommargästerna i Pargas, Kimitoöns och Nådendals skärgård samlat ihop.

Läs mera

 

07.06.2018 Trunsö-bastun får inte användas för tillfället

HSR rf:s medlemsbastun får inte användas pga. att skogsbrandrisken är exceptionellt hög.

Läs mera

 

17.05.2018 HSR rf söker talkoarbetare till Ruisrock

Håll Skärgården Ren rf söker till sitt team frivilliga talkoarbetare för att under Ruisrock den 6.–8.7.2018 hålla Folkparkens vackra strand ren. Samtidigt har man en fin möjlighet att delta i Finlands äldsta musikfestival och i Håll Skärgården Ren rf:s penninginsamling med vilken insamlade flask- och burkintäkter doneras för att hålla skärgården ren.

Läs mera

 

25.05.2018 Sugtömningsstationen ur bruk

Sugtömningsstationen i Jussärö är under reparation.

Läs mera

 

25.05.2018 Gamla båtar samlas bort från Skärgårdshavet – anmäl din båt till insamlingen

Förra sommarens mycket populära båtinsamlingskampanj startar igen. Sydvästra Finlands Avfallsservice (LSJH) och Håll Skärgården Ren rf (HSR rf) samlar även i år in invånarnas och stugägarnas trasiga båtar från Skärgårdshavet. Båtar som blir liggande på stränderna utgör ett problem för miljön, då de lösgörs makro- och mikroskräp till vattendragen

Läs mera

 

24.05.2018 Sorteringsmöjligheter för bioavfall utvecklas i Skärgårdshavet

På Själö och Jurmo börjar man samla båtfararnas bioavfall i komposterare från och med denna vecka. Komposteringen av bioavfallet förbättras även i restauranger på Själö och Örö. Sorteringen av bioavfall är viktig för att man ska kunna utnyttja näringsämnena antingen som mull eller för jordförbättring.

Läs mera

 

Följande