Pressmeddelanden


11.01.2019 HSR rf:s 50-årsjubileum börjar med Vene 19 Båt -mässan i februari!

I år fyller Håll Skärgården Ren rf 50 år! Föreningens jubileumsår startar officiellt på Vene 19 Båt -mässan i Helsingfors den 8–17.

Läs mera

 

08.01.2019 Välkommen till Hamnseminariet och mässan Allt för Sjön i Stockholm!

Håll Skärgården Ren rf:s årliga utbildningsevenemang Hamnseminariet ordnas den 7–9.3.2019. Anmäl dig nu!

Läs mera

 

05.12.2018 Glad självständighetsdag åt alla!

På årets slottsbal lyfts speciellt fram klimat- och miljöärenden. Också Bengt Westerholm, ordförande för föreningens styrelse, fick en inbjudan.

Läs mera

 

29.11.2018 Ändrade attityder – en plastkasse i taget

Produktionen, transporten och återvinningen av plastkassar orsakar allvarliga olägenheter för miljön. Många företag har lyckats minska konsumtionen av plastkassar tack vare projektet One Bag Habit. Ett av dessa företag är modekedjan KappAhl, som dessutom donerar vinsten från plastkassarna till miljöarbetet.

Läs mera

 

28.11.2018 Ge din röst för renare stränder!

Håll Skärgården Ren rf:s strandstädningsprogram Snygg Beach är med i Ålandsbankens Östersjöprojekt-omröstning. Projektet med mest röster säkerställs finansiering. Rösta på Snygg Beach idag, om du anser Östersjöns renlighet viktig även i framtiden!

Läs mera

 

15.11.2018 Ny bottentvätt och flytande sugtömningsanläggning till båtfararnas förfogande på Finska viken nästa säsong

Tjänsterna för båtfararna utökas med en båtbottentvätt och en flytande sugtömningsanläggning i Finska viken. Östra hamnen i Hangö har fått en båtbottentvätt som lämpar sig även för kölbåtar och i Ekenäs skärgård utplaceras en flytande sugtömningsanläggning med en volym på 10 m3. Tjänsterna står till båtfararnas förfogande från och med nästa säsong.

Läs mera

 

06.11.2018 Inbjudan: Båtbottentvätt och flytande sugtömningsanläggning visas i Hangö 15.11

Håll Skärgården Ren rf ordnar ett presentationstillfälle öppet för alla, när man får komma och bekanta sig med de nya serviceformer som erbjuds båtfararna: en båtbottentvätt och en 10 m3 stor flytande sugtömningsanläggning. Evenemanget hålls 15.11 kl. 11–14 i Östra hamnen i Hangö. Du kan dyka upp när som helst medan evenemanget pågår. På plats finns representanter för HSR rf, finansiärerna, samt de som planerat och tillverkat anläggningarna.

Läs mera

 

24.10.2018 Underhåll av Skärgårdshavets sugtömningsstationer pågår

Följande platsers sugtömningsstationer har tagits in för underhåll inför vintern.

Läs mera

 

17.10.2018 Köp julkort för att skydda våra vatten!

Håll Skärgården Ren rf:s populära julkort är nu till salu. Intäkterna från HSR rf:s julkort går oavkortat till att stödja föreningens verksamhet.

Läs mera

 

Följande