Juli 2017

venekeräys

Trasiga båtar bort från skärgården

Sydvästra Finlands Avfallsservice anordnar i samarbete med Håll Skärgården Ren rf en båtinsamlingskampanj i Skärgårdshavet. Servicefartyget M/S Roope samlar in de anmälda (senast 19.7) båtarna från invånarnas och stugägarnas stränder under augusti-september. Med insamlingen hjälper man skärgårdens invånare och stugägare att återvinna sina trasiga båtar.
Läs mera och anmäl din båt till insamlingen senast 19.7!
ROSKARETK_KANSI_sve_pieni

Ladda ner nya Skräpäventyret-pysselboken om marint skräp!

Skräpäventyret är en färgfull berättelse riktad mot barn och ungdomar i lågstadieåldern, och varför inte mot alla som intresserar sig för ämnet. I boken får man bekanta sig med olika typer av skräp som finns i våra hav och följa med till Östersjöns hemlighetsfulla värld. Genom att läsa den här berättelsen kommer du att få veta mer om varför vi ska hålla våra stränder rena. Skräpäventyret har tagits fram inom projektet Blastic.
Ladda ner här!
024_pieni

Separatinsamling i Botniska viken 28.7 - 30.7.2017.

Under kampanjen tar vi emot metall-, el- och elektronikskrot. Samma veckoslut trafikerar servicefartyget Roope-Botnia och samlar skrot vid Jannes Saloon och Lars Björkasskär.
Insamlingen ordnas av Stormossen.
Läs mera!
affecton sensori

Uppföljningen av sugtömningsstationsanvändningen intensifieras

Samarbetet mellan Håll Skärgården Ren rf och Affecto innebär att tio sensorer har installerats på HSR rf:s flytande sugtömningsanläggningar. I sensorerna finns förutom en besöksräknare också en knapp för felanmälningar: genom att trycka på knappen kan man genast skicka ett meddelande om att anläggningen är trasig.
Läs mera
Roskapostia_kansi_ajankohtaisiin

Den första faktaboken om nedskräpningen av Östersjön har utkommit

Det har hittills funnits förhållandevis lite information att tillgå om nedskräpningen av Östersjön och den information som funnits har varit mycket splittrad. Nu har Håll Skärgården Ren rf tillsammans med experter på området och med hjälp av finansiering från Ålandsbankens Östersjöprojekt sammanställt ett heltäckande informationspaket: Roskapostia – Kansalaisen tietokirja meren roskaantumisesta.
Läs mera
facebook
Instagram
twitter-128

Följ oss på Facebook,
Instagram och Twitter!