Aktuellt

Wettex® understöder HSR rf med 10 000 euro

Freudenberg Home och Cleaning Solutions Oy startar under våren en Wettex® Limited Edition -kampanj i samarbete med Håll Skärgården Ren rf. Med kampanjen stöder man HSR rf:s arbete med 10 000 euro. Wettex-dukarna är till 100 % naturmaterial och ekologiskt nedbrytbara.

03_SE_WettexRecycle

Den ursprungliga Wettex® är bekant för många redan från barndomshemmet, men få känner till att dukarna har varit 100 % naturmaterial ända sedan tillverkningen startade i Sverige för snart 70 år sedan.  Wettex®-duken är framställd av ren bomull och cellulosa. Duken innehåller inte klor och färgerna är vattenbaserade. Efter användningen kan duken slängas i bioavfallet eller i komposten och den nedbryts inom 6 veckor.   

 

– Då tillverkningen av dukarna började talade man inte mycket om naturen. Nuförtiden väljer miljömedvetna konsumenter ofta naturprodukter och vi vill i samarbete med Håll Skärgården Ren rf lyfta fram de ekologiskt nedbrytbara Wettex®-dukarna. Vi sätter stort värde på HSR rf:s arbete för renare vattendrag och med vårens Wettex® Ltd Edition -duk stöder vi organisationen med 10 000 euro, berättar projektchef Linda Håkansson, från Freudenberg Home and Cleaning Solutions.
Wettex Ltd Recycle FI_10p_green
Under våren och sommaren 2018 finns Wettex Original 10 st Ltd Edition "Håll Skärgården Ren" -dukar att få till ett begränsat antal i olika butiker runtom i landet.


Tillbaka till rubrikerna



Poutapilvi web design - P4