Aktuellt

06.11.2017 08:46

Under farsdagshelgen håller vi skärgården ren på mässan Båtexpo

För att hedra Finland 100-jubileumsåret bjuder Åbo Mässcentrum Ab på gratis inträde till Båtexpo 9–12.11 och uppmanar besökarna att istället donera biljettpengarna till stöd för Håll Skärgården Ren rf:s arbete.


Under farsdagshelgen presenterar Båtexpo bland annat båtnyheter och kör igång med förberedelserna inför nästa båtsäsong. Håll Skärgården Ren (HSR rf) är med på mässan för att träffa sina medlemmar och alla som är intresserade av arbetet för rena vatten. 


HSR rf:s mässavdelning ligger alldeles vid dörröppningen i B-hallen och där kan du bekanta sig med föreningens verksamhet, gå med som medlem, delta i vårt lotteri och köpa Sälle-produkter och julkort. Intäkterna från dessa går till att hålla vattendragen rena.

 

– Vi berättar också om hur den första säsongen avlöpt för vårt nya servicefartyg i Skärgårdshavet, M/S Roope. I sommar har vi redan transporterat bort tonvis med skräp, skrot, avloppsvatten och gamla båtar som tagits ur bruk från skärgården, berättar föreningens generalsekreterare Aija Kaski.

 

HSR rf har bedrivit sitt riksomfattande miljövårdsarbete för renare vattendrag under nästan halva den tid som Finland varit självständigt. Mässcentrum önskar att mässbesökarna för att hedra det hundraåriga Finland gör en donation till stöd för föreningens arbete, exempelvis i form av en smidig sms-donation.

 

− Åbolands skärgård är fantastisk och vi som mässbolag vill bidra till att värna om den. Därför faller det sig naturligt att samarbeta med vår lågvariga samarbetspartner Håll Skärgården Ren rf. Det är skäl att genomföra kampanjer som denna för att vi även i framtiden ska kunna njuta av båtliv och vistas i vår natursköna skärgård, konstaterar  Hannele Wolf-Mannila, verkställande direktör för Åbo Mässcentrum Ab

Donera summan för din inträdesbiljett till Båtexpo till Håll Skärgården Ren rf:s verksamhet exempelvis genom att sända ett sms med texten: ” 20E PSSRY” till numret 16588.

10E PSSRY till numret 16588. Meddelandet kostar 10€

20E PSSRY till numret 16588. Meddelandet kostar 20€

30E PSSRY till numret 16588. Meddelandet kostar 30€

40E PSSRY till numret 16588. Meddelandet kostar 40€

 

(Insamlingstillstånd POL-2015-13163)

 

Håll Skärgården Ren rf:s generalsekreterare Aija Kaski talar på Båtexpos presstillfälle torsdag 9.11 kl. 11.

Närmare information:

Aija Kaski

generalsekreterare, Håll Skärgården Ren rf

tfn 040 528 7145
aija.kaski@pssry.fi


Tillbaka till rubrikernaPoutapilvi web design - P4