Aktuellt

03.08.2017 60 ton skrot samlades i Vasa skärgård

Stormossen och Håll skärgården ren (HSR rf) ordnade en insamling av skrot i skärgården förra helgen och samlade in ca 60 ton skrot.

Läs mera

 

03.08.2017 Vi söker en projektkoordinator

Är du vår blivande projektkoordinator? Vi söker till kontoret i Åbo förstärkning till vårt projektteam. Du ansvarar tillsammans med vår projektchef för planeringen och förverkligandet av föreningens projekt.

Läs mera

 

31.07.2017 Havstulpanen fäster sig nu

Vid våra observationspunkter i Skärgårdshavet i Hirvensalo och Trunsö har det upptäckts fästning av havstulpanens larver. Nu är det alltså dags att rengöra båtbotten med mekaniska metoder.

Läs mera

 

27.07.2017 Nästan 35 ton skrot städades från skärgården

Under separatinsamlingen som Sydvästra Finlands Avfallsservice (LSJH) och Håll Skärgården Ren rf (HSR rf) arrangerade transporterades tiotals ton skrot och avfall bort från skärgården.

Läs mera

 

26.07.2017 Skräpet i Aura å undersöks

Bommar har installerats i Aura å i Åbo för att samla in det skräp som flyter i ån under en veckas tid, från den 25 till den 30 juli. Avsikten med denna pilotundersökning är att mäta mängden och typen av skräp som transporteras med åvattnet ut i havet.

Läs mera

 

25.07.2017 Anna är HSR rf:s nya projektledare

Anna von Zweygbergk började i juni som projektledare hos Håll Skärgården Ren rf. Anna vikarierar Hanna Haaksi och har ansvar för alla projekt där HSR rf medverkar i.

Läs mera

 

25.07.2017 Sugtömningsanläggningen i Kirjais ur bruk

HSR rf:s flytande sugtömningsanläggning i Kirjais, Nagu är för tillfället ur funktion. Vi reparerar anläggningen så fort som möjligt.

Läs mera

 

Trasiga båtar bort från skärgården

Sydvästra Finlands Avfallsservice (LSJH) anordnar i samarbete med Håll Skärgården Ren rf (HSR rf) en båtinsamlingskampanj i Skärgårdshavet. Servicefartyget M/S Roope samlar in de anmälda båtarna från invånarnas och stugägarnas stränder under augusti-september. Med insamlingen hjälper man skärgårdens invånare och stugägare att återvinna sina trasiga båtar.

Läs mera

 

Separatinsamling i Botniska viken

Den årliga skrotinsamlingskampanjen ordnas veckoslutet 28.7 - 30.7.2017. Under kampanjen tar vi emot metall-, el- och elektronikskrot. Samma veckoslut trafikerar servicefartyget Roope-Botnia och samlar skrot vid Jannes Saloon och Lars Björkasskär.

Läs mera

 

I Åbo mäts skräpet i ån

Nedskräpningen av haven är ett globalt, växande problem som inte heller Östersjön har kommit undan. Nu fokuserar forskarna särskilt på skräpets ursprung och väg till havet. Håll Skärgården Ren rf (HSR rf), Åbo stad och Finlands miljöcentral (SYKE) utför den 25–30 juli mätningar av mängden skräp i Aura å med hjälp av insamlingsutrustning som installeras i ån. Mätningarna är ett led i Östersjöländernas gemensamma projekt BLASTIC.

Läs mera

 

Följande


Poutapilvi web design - P4